13 Απρίλιος 2015, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2015, 15:51

«Προσευχόμαστε για την Ελλάδα», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άμποτ

  • «Προσευχόμαστε για την Ελλάδα», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άμποτ
    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ (αριστερά) με τον ομοσπονδιακό βουλευτή Νίκο Βαρβαρή (δεξιά) και τις συζύγους τους (φωτ.: Νέος Κόσμος)
  • «Προσευχόμαστε για την Ελλάδα», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άμποτ
    Ο Τόνι Άμποτ ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη» στα ελληνικά σε περίπου 15.000 ομογενείς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία της Ανάστασης του Κυρίου στα νότια προάστια του Σίδνεϊ, κράτησε τη δική του λαμπάδα και στο τέλος ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη» στα ελληνικά. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ο οποίος έκανε Ανάσταση με περίπου 15.000 ομογενείς.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και από τον ομοσπονδιακό βουλευτή και πρόεδρο της Κοινότητας Kogarah Νίκο Βαρβαρή ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής για την πρόσκληση.

Τόνι Άμποτ: Όπως κάνουμε κάθε Πάσχα, προσευχόμαστε για όλους τους τους χριστιανούς, προσευχόμαστε για όλους τους καλούς ανθρώπους, προσευχόμαστε για την Ελλάδα.

«Βλέποντας γύρω μου αυτό το πλήθος σκέφτομαι ότι τόσοι πολλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι από την Ελλάδα κατάληξαν εδώ στην Αυστραλία προς μεγάλο όφελος της χώρας μας, της χώρας αυτής που μοιραζόμαστε όλοι», ανέφερε στο σύντομο μήνυμά του προς την Ομογένεια.