13 Απρίλιος 2015, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2015, 16:59

Χαλάει ο καιρός – Πού και πότε θα βρέξει

  • Χαλάει ο καιρός – Πού και πότε θα βρέξει
    Φωτ.: Karl-Josef Hildenbrand (ΕΡΑ)

Μετά την ηλιοφάνεια των ημερών του Πάσχα έρχεται και πάλι βροχερός καιρός. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Τρίτη του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Ωστόσο, σταδιακά και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα φέρουν βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 4 και μετά το μεσημέρι Βαθμιαία 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος καιρός προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Βελτίωση το βραδύ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και Βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και είναι πιθανό τη νύχτα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.