12 Απρίλιος 2015, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2015, 20:49

Οργή στην Τουρκία για τις δηλώσεις του Πάπα

  • Οργή στην Τουρκία για τις δηλώσεις του Πάπα
    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου

Επίσημη είναι πλέον η αντίδραση-διαμαρτυρία της Τουρκίας για τις σημερινές δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τις οποίες αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να γράφει στο λογαριασμό του στο twitter ότι «η δήλωση του Πάπα, που είναι μακράν της νομικής και ιστορικής πραγματικότητας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Αγίας Έδρας στην Άγκυρα, Αντόνιο Λουτσιμπέλο, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa υποστήριξε: «Οι τουρκικές Αρχές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τα όσα δήλωσε σήμερα ο Ποντίφικας». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η τουρκική κυβέρνηση έκανε αναφορά σε «βαθιά λύπη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, οι οποίες «εγείρουν πρόβλημα εμπιστοσύνης με την Αγία Έδρα»...

Τέλος, σε δηλώσεις του στο Ansa, ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν τόνισε: «Διαχωρίζω την τουρκική κυβέρνηση από το λαό της Τουρκίας. Είμαι βέβαιος ότι τα λόγια του Πάπα θα επηρεάσουν τις καρδιές και τη σκέψη πολλών Τούρκων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και να ελευθερωθούν από το βάρος της Ιστορίας».