3 Ιούλιος 2013, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2016, 13:23

Ποντιακό τουρλού. Μια καλοκαιρινή συνταγή

  • Ποντιακό τουρλού. Μια καλοκαιρινή συνταγή

Το pontos-news.gr σάς προτείνει τουρλού καλοκαιρινό όπως το μαγειρεύουν οι Πόντιες νοικοκυρές. Ένα πολύχρωμο, υγιεινό και νοστιμότατο φαγητό.

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρότερους κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλες φέτες
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • τοματοχυμό
  • 1 κ.γ. ατζίκα (πολτός από κόκκινες πιπεριές που θα βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα και σε λαϊκές αγορές)
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλλα
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους για να μη λιώσουν κατά το μαγείρεμα, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα.
  2. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, κι αφού ροδίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσουν για 5΄ όλα μαζί.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα ροδίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε στο τηγάνι και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  5. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να το ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα λαχανικά.


Αν δεν χρησιμοποιήσετε ατζίκα μπορείτε να βάλετε μια πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεγάλες φέτες και λίγο μπούκοβο, αλλά το φαγητό σας δεν θα έχει την ίδια νοστιμιά.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.