10 Απρίλιος 2015, 16:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2015, 15:56

The Times: Μυστικό σχέδιο για να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ

  • Πολίτες καχύποπτοι και παγιδευμένοι από το πολιτικό σύστημα
    Φωτ.: Tolga Bozoglu (EPA)

Την αποκάλυψη ότι οι χώρες της Ευρωζώνης κάνουν σχέδια επί χάρτου προκειμένου να διώξουν την Ελλάδα από το κοινό νόμισμα κάνει η βρετανική εφημερίδα The Times. Το ρεπορτάζ βασίζεται σε ένα υπόμνημα που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών της Φιλανδίας το οποίο έχει στενές σχέσεις με τη Γερμανία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Ευρωζώνη προετοιμάζονται για την ελληνική χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η επόμενη δόση βοήθειας, ενώ το φιλανδικό έγγραφο προειδοποιεί ότι φέτος την άνοιξη «θα πρέπει να ληφθούν πολύ δύσκολες αποφάσεις».

Επίσημα πάντως το Βερολίνο χαρακτηρίζει «θετικό σημάδι» την καταβολή της δόσης του δανείου στο ΔΝΤ.

Η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τη πλευρά της, έκανε λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών. «Όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ακόμη ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και ότι μένει να γίνει πολλή δουλειά», δήλωσε η Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν. Εξήγησε δε ότι μέχρι τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα στις 24 Απριλίου θα πρέπει να γίνουν βήματα ώστε να προκύψει συμφωνία. «Η συμφωνία υλοποίησης θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας», αναφέρει η εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Tags