10 Απρίλιος 2015, 11:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2015, 11:01

Συνάντηση Τσίπρα-Πατριάρχη Κύριλλου με μια συζήτηση για την Αριστερά και την πίστη

  • Συνάντηση Τσίπρα-Πατριάρχη Κύριλλου με μια συζήτηση για την Αριστερά και την πίστη

Στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στον ελληνικό λαό στάθηκε ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών Κύριλλος υποδεχόμενος χθες στη Μόσχα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Συμπάσχουμε ειλικρινά με τον ελληνικό λαό λόγω της δυσχερούς κατάστασης, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα σας», είπε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καλωσορίζοντας στη μονή Δανιήλ τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αντιπροσωπεία. Ευχήθηκε στην κυβέρνηση επιτυχία στην αποστολή της για μια κοινωνικά προσανατολισμένη οικονομία και κοινωνία ενώ τόνισε ότι είναι λανθασμένο το στερεότυπο πως ο χριστιανισμός και η Ορθοδοξία δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την Αριστερά.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του προσκυνηματικού τουρισμού και και στην αξία που αποδίδει η ρωσική ορθοδοξία, στον εορτασμό των 1000 χρόνων ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος το 2016.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, εκτιμώντας ότι Αριστερά και Ορθοδοξία «κοινωνούν πολλές κοινές αξίες», όπως η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, η φροντίδα των αδυνάτων, η αγάπη προς τον πλησίον.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε υποστήριξη στους εορτασμούς των 1000 χρόνων ρωσικού μοναχισμού εκφράζοντας την εκτίμησή του για το κοινωνικό έργο της ρωσικής Εκκλησίας και καλώντας σε κοινές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του κινδύνου για τους χριστιανικούς πληθυσμούς από την άνοδο της τρομοκρατίας και της γενικότερης αστάθειας στη Μ.Ανατολή.