9 Απρίλιος 2015, 21:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2015, 21:58

Αλλάζει ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση έως το Πάσχα

  • Αλλάζει ο καιρός – Αναλυτική πρόγνωση έως το Πάσχα
    Φωτ.: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για μία ακόμα ημέρα θα συνεχιστεί ο μικρός χειμώνας στην αρχή της άνοιξης, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Την Μ. Παρασκευή βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι, ωστόσο, θα παραμείνουν ισχυροί στο Αιγαίο και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα.

Το Μ. Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο. Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικό βόρειοι 3 με 5. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τη Μ. Παρασκευή:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 1 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου, λίγα χιόνια τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες. Τοπικές βροχές με νεφώσεις και στην Κρήτη στα ορεινά της οποίας περιμένουμε και παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και στα ανατολικά τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.