9 Απρίλιος 2015, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2015, 18:16

Κεραυνός άνοιξε τρύπα στη μύτη Boeing εν πτήσει! (φωτο)

  • Κεραυνός άνοιξε τρύπα στη μύτη Boeing εν πτήσει! (φωτο)
    Φωτ.: Denver Post
  • Κεραυνός άνοιξε τρύπα στη μύτη Boeing εν πτήσει! (φωτο)
    Φωτ.: Denver Post

Στιγμές απόλυτου πανικού έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 671 της Icelandair· λίγα μόνο λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 757 από το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ με προορισμό το Ντένβερ, κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος διαπερνώντας το προστατευτικό περίβλημα και ανοίγοντας τρύπα στη μύτη του!

Το ακόμα πιο… περίεργο στην όλη υπόθεση είναι το ότι ο πιλότος, αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο και επιβεβαίωσε ότι όλα λειτουργούσαν κανονικά, αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την πτήση των 6.000 χιλιομέτρων προς το Ντένβερ. «Αφότου χτύπησε ο κεραυνός δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο ήταν ασταθές ή ακατάλληλο να εκτελέσει το δρομολόγιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Το Boeing της πτήσης 671 φέρει την ονομασία Herðubreið· πρόκειται για ένα ανενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας. Όλα τα αεροσκάφη της Icelandair έχουν την ονομασία κάποιου ηφαιστείου.

Σύμφωνα με τον Τζεφ Πράις, καθηγητή αεροναυπηγικής στο Metropolitan State University of Denver, το να ανοίξει κεραυνός τρύπα σε ένα Boeing είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός.

«Ίσως το ότι χτύπησε στο σωστό σημείο να είναι μία από εκείνες τις περίεργες θεϊκές παρεμβάσεις», συμπληρώνει. Εξηγεί ωστόσο ότι στις αερομεταφορές οι κεραυνοί είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, γι’ αυτό και τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με κάποιου είδους αλεξικέραυνα. 

Tags