9 Απρίλιος 2015, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2015, 17:05

Η κότα που κάνει τα... γαλάζια αυγά στην Αμάσεια του Πόντου

  • Η κότα που κάνει τα... γαλάζια αυγά στην Αμάσεια του Πόντου

Όπως όλος ο κόσμος έτσι και ο Σαντί Σεν, που ζει σε μια συνοικία της Αμάσειας του Πόντου, μέχρι τώρα άκουγε για την κότα που κάνει τα «χρυσά αυγά». Μέχρι που κάποια μέρα βρήκε μέσα στο κοτέτσι του πράσινα και γαλάζια αυγά! Στην αρχή νόμισε ότι κάποιος έβαλε βαμμένα αυγά, για αστείο. Όταν όμως το φαινόμενο συνεχίστηκε την επομένη και τη μεθεπομένη, τότε εντόπισε την κότα που κάνει τα χρωματιστά αυγά.

Στην αρχή ρώτησε τον εγγονό του που σπουδάζει κτηνίατρος. Ο φοιτητής το έψαξε το θέμα αλλά δεν μπόρεσε να βρει άκρη. Έτσι, αποφάσισαν να ρωτήσουν τον κτηνίατρο του Δήμου Αμάσειας, Ναΐμ Καράογλου. Εκείνος τους είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν δεν ολοκληρώνεται ο σχηματισμός στο τσόφλι, μπορεί το αυγό να έχει άλλο χρώμα.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες ράτσες που κάνουν πράσινα και κόκκινα αυγά. Προφανώς η κότα του Σαντί Σεν ανήκει σε μια από αυτές.

Ο ιδιοκτήτης της κότας που κάνει τα πράσινα και τα γαλάζια αυγά συλλέγει πλέον έναν αριθμό τους καθημερινά, για να τα βάλει σε μια κλώσα, με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει τη δική του ράτσα. Κότες, δηλαδή, που θα κάνουν έγχρωμα αυγά! Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε!

Tags