8 Απρίλιος 2015, 14:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2015, 14:26

Μπαλτάς: Ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις φετινές μετεγγραφές

  • Μπαλτάς: Ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις φετινές μετεγγραφές
    Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς

Έκκληση στις δύο αρχιτεκτονικές σχολές που είχαν προσφύγει (και δικαιώθηκαν) στο ΣτΕ απευθύνει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ζητά να πραγματοποιήσουν τις φετινές μετεγγραφές καθώς το ακαδημαϊκό έτος φτάνει στο τέλος του. «Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές, όμως ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν δεκτές τις μετεγγραφές τις φετινές», ανέφερε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο Αρ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών και αναγνώρισε ότι προκλήθηκε πρόβλημα υπερπληθυσμού το οποίο, όπως είπε, προήλθε από τις «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς». Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια.

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ υποχρεώνει τις σχολές να ορίζουν πλαφόν μετεγγραφών το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Επιπλέον, θα αφορά μόνο τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και όσους διαβιούν κάτω από ανυπέρβλητη οικονομική δυσχέρεια. Πάντως, η δικαστική απόφαση δημιουργεί φοιτητές «δύο ταχυτήτων», αφού υποχρέωση εφαρμογής έχουν μόνο οι δύο σχολές που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, δηλαδή η Αρχιτεκτονική Αθήνας και η Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης.