8 Απρίλιος 2015, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2015, 12:44

Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο από τον Τσίπρα (φωτο)

  • Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο από τον Τσίπρα (φωτο)
  • Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο από τον Τσίπρα (φωτο)
  • Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο από τον Τσίπρα (φωτο)

Λίγη ώρα προτού ξεκινήσουν οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (13:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο Αλέξης Τσίπρας –σε μια συμβολική κίνηση– κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό, εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, συνόδευαν και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε και σύντομη συνομιλία με την Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Ηλέκτρας Αποστόλου, και τους βετεράνους Αλέξανδρο Διονυσιάδη και Λιουμπόφ Κελεσίδη που ζουν μόνιμα στη Μόσχα.


O πρωθυπουργός συνομιλεί με την Αγνή Σιδερίδου

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς τον ευχαρίστησε που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ ΠΠ. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στο ναζισμό, και πως μ’ αυτόν τον τρόπο τιμά και τους Έλληνες πεσόντες.

Αργά χθες, ο Α. Τσίπρας έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Είμαστε στη χώρα που φέτος τιμά την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη της κατά του φασισμού, στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», αναφερόμενος σε ένα κομβικό γεγονός για την Ευρώπη και τη Ρωσία  που θα κορυφωθεί με τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία.