8 Απρίλιος 2015, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2015, 13:25

Μια σημαντική πρωτοβουλία: Η ποντιακή νεολαία συγκεντρώνει στοιχεία για τη Γενοκτονία

  • Μια σημαντική πρωτοβουλία: Η ποντιακή νεολαία συγκεντρώνει στοιχεία για τη Γενοκτονία

Οι νεολαίες των ποντιακών συλλόγων δεν επαναπαύονται ποτέ. Δουλεύουν σκληρά ώστε η ποντιακή μνήμη να μπορέσει να διασωθεί αλλά και να μεταδοθεί στις νεότερες γενιές.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με ανακοίνωσή της πριν από λίγο έκανε γνωστό ότι ξεκινά μια τιτάνια προσπάθεια διάσωσης της ποντιακής ιστορίας, αναζητώντας πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς οι οποίοι θα διηγηθούν μια προσωπική ιστορία τους με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων. Εκτός από τις πολύτιμες μαρτυρίες θα συλλέγονται φωτογραφίες ή έγγραφα που έχουν διασωθεί ως σήμερα από αυτή τη μαύρη περίοδο για τον ποντιακό ελληνισμό.

«Η συλλογή αυτού του πολύτιμου υλικού έχει ως σκοπό τη δημιουργία και προβολή ενός ντοκιμαντέρ με αφηγήσεις προσφύγων, καθώς και την παρουσίαση φωτογραφικής έκθεσης που θα προβληθεί σε κάθε νομό της περιφέρειάς μας», ανέφεραν οι υπεύθυνοι νεολαίας του  ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι νεολαίοι επίσης τονίζουν ότι οποιαδήποτε πληροφορία για άτομα που μπορούν να βοηθήσουν, ή να διαθέσουν φωτογραφικό υλικό, είναι χρήσιμη.

  • Τηλέφωνο πληροφοριών: 6982 068 841 (Γρηγόρης Κεσαπίδης).

Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη σχετική ενότητα του Pontos-News.gr.