7 Απρίλιος 2015, 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2015, 18:18

Βόμβες Ζωής για χρέος, Siemens και ελληνική Προεδρία

  • Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά
    (φωτ.: Γιάννης Κολεσίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έτοιμη να συγκρουστεί με «όσους έχουν συμφέρον να μην προχωρήσει ο έλεγχος του χρέους», εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της τετράωρης (!) συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο εντευκτήριο της Βουλής. 

«Ποιος είχε συμφέρον να μην ελεγχθεί το χρέος και να θέλει να πει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτός ο έλεγχος και αυτή η διαγραφή;», είπε, προσθέτοντας ότι «πολλοί έχουν προσπαθήσει να συγκαλύψουν την αλήθεια με τη βοήθεια προθύμων ΜΜΕ».

Μάλιστα, προχώρησε και σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την εταιρία Hogan Lovells που προσελήφθη για να «βοηθήσει» στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens. «Πληρώσαμε 891.398,35 ευρώ, κι αυτά για να παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αξιώσεις», σημείωσε η Κωνσταντοπούλου και εξήγησε ότι η εταιρεία λάμβανε μέχρι και 520 ευρώ την ώρα για τις υπηρεσίες της.

Ηχηρή απάντηση έδωσε και σχετικά με τα δημοσιεύματα περί του κόστους της επιτροπής σπάζοντας, επίσης, το μύθο περί φτηνής οργάνωσης της ελληνικής Προεδρίας.

«Ο μέσος όρος γεύματος για τα μέλη της είναι υποδιπλάσιος από εκείνον που υπήρχε κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας. Είναι 19 ευρώ το άτομο, ενώ το κόστος του δωματίου είναι 90 ευρώ, σε σύγκριση με τα 130 ευρώ της προεδρίας», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου που συμπλήρωσε ότι κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν παίρνει αμοιβή.