7 Απρίλιος 2015, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2015, 15:21

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε

  • Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε

Σε προσαγωγές δύο υπόπτων που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στο πούλμαν με την αποστολή της Φενέρμπαχτσε προχώρησε η τουρκική αστυνομία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Νομάρχης της Τραπεζούντας Αμπντίλ Τσελίλ Οζ, διευκρινίζοντας ότι οι συλλήψεις έγιναν στα Σούρμενα. Είπε επίσης ο Οζ ότι ο ένας συλληφθείς ακολουθούσε το λεωφορείο (στο δρόμο από τη Ριζούντα προς το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας μετά τον νικηφόρο αγώνα 5-1 της Φενέρ επί της Ρίζεσπορ) και ειδοποίησε το δεύτερο άτομο όταν το πούλμαν με την ομάδα πλησίαζε στα Σούρμενα. Εκεί, ο δεύτερος ύποπτος άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο, από τις σφαίρες του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του οχήματος Ουφούκ Κιράν, ενώ ο πρώτος φέρεται να κατέγραφε τη σκηνή της επίθεσης με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

Εξαιτίας του περιστατικού, η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε την αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας για μία εβδομάδα, ενώ η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεχίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα εάν δεν συλληφθούν οι δράστες.