Σε ξεχωριστή συνεδρίαση η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή

  • Σε ξεχωριστή συνεδρίαση η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα Mνημόνια συζητά αυτήν την ώρα  η Βουλή, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να γίνει ψηφοφορία. Από την πλευρά της, η ΝΔ κατέθεσε τη δική της πρόταση (την οποία υπογράφουν πρώτοι οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής) για σύσταση εξεταστικής που θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά.

Στην Ολομέλεια της Βουλής διανεμήθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Eξεταστικής Eπιτροπής και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη –αν συναινεί ομοφώνως το Σώμα– να συζητηθεί και αυτή απόψε.

Προκειμένου μια πρόταση εξεταστικής να συζητηθεί στην Ολομέλεια θα πρέπει να διανεμηθεί στους βουλευτές και να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, όπως ορίζει ο Κανονισμός.

Παρόλα αυτά η  Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε θετικά διακείμενη να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί απόψε κιόλας η πρόταση της ΝΔ μαζί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπό την προϋπόθεση ότι ομόφωνα το Σώμα θα εγκρίνει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει σε άλλη συνεδρίαση, διότι οι δύο προτάσεις έχουν διαφορετική φιλοσοφία.