6 Απρίλιος 2015, 19:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2015, 15:02

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις συντάξεις Ποντίων και Βορειοηπειρωτών

  • Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις συντάξεις Ποντίων και Βορειοηπειρωτών
    Την ερώτηση υπογράφουν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Σάββας Αναστασιάδης

Ερώτηση σχετικά με τις συντάξεις των ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και από τη Βόρεια Ήπειρο, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή ο Σάββας Αναστασιάδης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οι δύο βουλευτές στο κείμενο της ερώτησής τους εξηγούν ότι το βοήθημα που τους παρείχε το κράτος μέσω του ΟΓΑ ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα με ανθρωπιστικό και προνοιακό χαρακτήρα.

«Δυστυχώς το βοήθημα αυτό διεκόπη λόγω κρίσης το 2012, και παρά τις οχλήσεις μας και στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν επανήλθε», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ οι βουλευτές επισημαίνουν ότι έχουν καταθέσει άλλες δύο ερωτήσεις με παρόμοιο περιεχόμενο τον Ιανουάριο και τον Μάιο του 2014.

«Δεδομένης της προσφοράς των ομογενών Ποντίων αλλά και των Βορειοηπειρωτών στην πατρίδα, αλλά και της ανάγκης δημογραφικής ενίσχυσης των περιοχών όπου διαμένουν», οι Αναστασιάδης και Στυλιανίδης ρωτούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να επαναφέρει το επίδομα και αν η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα εντάσσεται στην πολιτική αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.