6 Απρίλιος 2015, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2015, 18:03

«Χρυσές» συμβουλές προστασίας των σπιτιών για όσους λείψουν το Πάσχα

  • «Παγώνουν» οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»
    Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επτά μικρούς και ανέξοδους τρόπους προστασίας των σπιτιών προτείνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για όσους λείψουν τις ημέρες του Πάσχα:

  1. Πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά ασφαλισμένα.
  2. Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύεστε, και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
  3. Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  4. Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια γεμάτα από έντυπα και περιοδικά. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας.
  5. Αποφύγετε να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο, καθώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  6. Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μην δείχνει «εντελώς» κλειστό. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
  7. ​Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

Όταν ταξιδεύετε να προσέχετε να μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες και κλειδιά αυτοκινήτου ή μηχανής, όπου κι αν βρίσκετε. Το ίδιο ισχύει και για τις αποσκευές, που δεν θα πρέπει να είναι ποτέ ασυνόδευτες. Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά πάνω στο όχημα, ακόμα και αν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

Σε περίπτωση μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι δε συναλλαγές στα ΑΤΜ θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και διακριτικότητα.