6 Απρίλιος 2015, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2015, 16:14

Οι πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης

  • Οι πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης
    Η Βίλλα Μορντώχ όπου θα πραγματοποιηθεί μια από τις πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με εορταστικές εκδηλώσεις με έντονο το χρώμα της παράδοσης και της κοινωνικής προσφοράς υποδέχεται την περίοδο του Πάσχα ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Συλλογή αγαθών, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων όπως το «Κάψιμο του Ιούδα», έκθεση βιολογικών προϊόντων και βάψιμο πασχαλινών αυγών είναι κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Συλλογή αγαθών από την 1η Δημοτική Κοινότητα για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS: Πρόκειται για δράση συλλογής τροφίμων, βιβλίων, παιχνιδιών, ρούχων, ειδών υγιεινής και ειδών καθαριότητας. Την διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί από τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου έως και τη Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, στο χώρο της Κοινότητας (Προξένου Κορομηλά 36, ημιώροφος). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, κατόπιν επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση a-koinotita@thessaloniki.gr, να συνεννοούνται για την προσέλευσή τους και πέραν της προκαθορισμένης ώρας.

Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου στην 4η Δημοτική Κοινότητα: Τη Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου η 4η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με τους ιερούς ναούς Αγίας Μαρίνας και Αγίας Βαρβάρας, θα πάρει μέρος στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Κάψιμο του Ιούδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, μετά τη συνάντηση των Επιταφίων, στις 19:00.

Έκθεση βιολογικών προϊόντων στην 5η Δημοτική Κοινότητα: Εκδήλωση με τίτλο «Φτιάχνοντας τον δικό μας λαχανόκηπο» πραγματοποιεί η 5η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών-Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή 5 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:30, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Βίλλα Μορντώχ, Βασ. Όλγας και 25ης Μαρτίου). Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιολογικών προϊόντων από την Ένωση Αγροτών-Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, παρουσίαση προετοιμασίας λαχανόκηπου, διανομή παραδοσιακών σπόρων και πρώτων υλών για βάψιμο των πασχαλινών αυγών με φυσικά χρώματα.

Συλλογή τροφίμων και στολισμός του Επιταφίου από τα μέλη του ΚΑΠΗ: Τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου ολοκληρώνεται η δράση συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση άπορων μελών του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Η συλλογή πραγματοποιείται στο γραφείο διοίκησης του ΚΑΠΗ (Παπαρρηγοπούλου 7, τηλ.: 2310550989) και στο 6ο παράρτημα του ΚΑΠΗ (Στεφ. Νούκα 10, τηλ.: 2310314424). Παράλληλα, τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης θα στολίσουν τον Επιτάφιο του Ναού Τριών Μαρτύρων, στον αύλειο χώρο των 59ου και 60ού Δημοτικών σχολείων, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου στις 20:00.