6 Απρίλιος 2015, 15:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2015, 15:06

Παίζουν για τις αλησμόνητες πατρίδες Ιωνικός-ΑΕΚ

  • Παίζουν για τις αλησμόνητες πατρίδες Ιωνικός-ΑΕΚ

Ραντεβού στο γήπεδο της Νεάπολης έχουν απόψε (19:00) οι βετεράνοι άσοι του Ιωνικού και της ΑΕΚ, σε μια φιλική αναμέτρηση που έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό. Τα τελευταία 15 χρόνια οι δύο «αντίπαλοι» συναντώνται πάντα κάθε Μεγάλη Δευτέρα, παίζοντας για τις αλησμόνητες πατρίδες, καθώς αμφότεροι έχουν τις ρίζες τους από εκεί. Ο πρώτος αγώνας είχε γίνει τον Απρίλιο του 2001.

Πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκίνησε από ιδέα του αείμνηστου προέδρου του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Στέλιου Σκευοφύλακα και του ομολόγου του στον Ιωνικό, και πρώην συμπαίκτη του στην Ένωση, Αναστάσιου Βασιλείου.

Ήταν μια ιδέα για να τιμηθούν οι ρίζες των δύο ιστορικών σωματείων.

Τα τελευταία χρόνια η συνάντηση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας. Πριν από το παιχνίδι θα τιμηθεί και ο Μανώλης Παπαδόπουλος, που φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων, αλλά και ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, Στέλιος Σεραφείδης, δήλωσε: «Το παιχνίδι με τον Ιωνικό είναι από τις παραδόσεις που δεν σπάνε, αφού γίνεται για να τιμήσουμε τις ρίζες μας».

Tags