4 Απρίλιος 2015, 18:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2015, 18:16

Λαμία: Κινητοποιήσεις αύριο στα διόδια της Φθιώτιδας

  • Λαμία: Κινητοποιήσεις αύριο στα διόδια της Φθιώτιδας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο μετωπικό σταθμό διοδίων της Μαυρομαντήλας ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας αλλά και η συντονιστική Επιτροπή Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα μετέχουν κινήσεις πολιτών και δημοτικές παρατάξεις. Συγκεντρώσεις οργανώνονται από άλλες κινήσεις, πολιτών και στα διόδια της Τραγάνας στο 130 χλμ της ΠΑΘΕ Αθηνών Λαμίας.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας σημειώνει ότι μετέχει «σε όποια κινητοποίηση αποφασιστεί σε συνεργασία με όλους τους φορείς» ενώ συμπληρώνει ότι «είναι τραγικό σ' έναν αυτοκινητόδρομο που έχουμε πληρώσει εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας αλλά και των τελών κυκλοφορίας να λειτουργούν σε μία απόσταση 120 χιλιομέτρων συνολικά εννέα σταθμοί διοδίων».

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας ζητά την κατάργηση όλων των διοδίων γιατί όπως τονίζει «ένα κομμάτι των εκπαιδευτικών μετακινείται σε σχολεία που περικυκλώθηκαν από διόδια».

Η Συντονιστική Επιτροπή Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις συμβάσεις παραχώρησης αποικιοκρατικές. Εκφράζει την στήριξή της στην κινητοποίηση στα διόδια και καλεί τα μέλη, τους φίλους του κόμματος, αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στα διόδια της Μαυρομαντήλας μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας.