4 Απρίλιος 2015, 07:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2015, 18:32

Ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη 2015

  • Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαία στροφή των ανέμων από τα δυτικά σε νότιους, 3 με 5 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16°C.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου κατά τόπους θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16°C.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 17°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Από το απόγευμα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή των Βαΐων, 5/4/2015
Καιρός: νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές, και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Μεγάλη Δευτέρα, 6/4/2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα κεντρικά. Εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια. Από το απόγευμα θα σημειώσει σταδιακή πτώση από Βορρά προς Νότο.

Μεγάλη Τρίτη, 7/4/2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλη Τετάρτη, 8/4/2015
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μεγάλη Πέμπτη, 9/4/2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.