3 Απρίλιος 2015, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2015, 17:53

Βίκυ Σταμάτη: Θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο (φωτο)

  • Βίκυ Σταμάτη: Θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο (φωτο)
    Η Βίκυ Σταμάτη στο πίσω κάθισμα του περιπολικού που τη μετέφερε στη ΓΑΔΑ μετά την παράδοσή της στις Αρχές (φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στα σκαλιά της Παναγίτσας, πίσω από το Δρομοκαΐτειο, βρήκαν οι αστυνομικοί τη Βίκυ Σταμάτη το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι Αρχές εντόπισαν τα ίχνη της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη στην Αστυνομία ο οποίος ανέφερε ότι την είδε να περιφέρεται πίσω από το νοσοκομείο από όπου είχε αποδράσει χθες τα ξημερώματα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας. Σύμφωνα όμως με μια άλλη εκδοχή, ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ήταν εκείνος που ενημερώθηκε πρώτος από τον πολίτη για το πού βρίσκεται και εκείνος ειδοποίησε την Εισαγγελία και στη συνέχεια την Αστυνομία.


Στα σκαλιά της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη (φωτ.: Π. Σαΐτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εκτός από τους αστυνομικούς, στο Χαϊδάρι πήγαν τόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος όσο και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Το Βήμα σε ρεπορτάζ του αποκαλύπτει το διάλογο των δικαστικών λειτουργών με τη Βίκυ Σταμάτη. «Θέλω να δω το παιδί μου έστω για λίγο», φέρεται να τους είπε με το που τους είδε. Όταν ρωτήθηκε για το πώς έφυγε από το Δρομοκαΐτειο, εξήγησε ότι περπατούσε όλη τη νύχτα κοντά στο νοσοκομείο. «Περιπλανιόμουν με σκοπό να πάω στο παιδί μου. Όταν κουράστηκα, βρήκα καταφύγιο στην εκκλησία», τους είπε χαρακτηριστικά.


«Μάνα ίσον για 10 ζωές και κάτι περισσεύει», έγραψε σε κορμό δένδρου κοντά στην εκκλησία  (φωτ.: Π. Σαΐτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Βίκυ Σταμάτη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Θα περάσει αυτόφωρο εφ’ όσον η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει. Το αδίκημα που τη βαρύνει, εκείνο της απόδρασης, είναι πλημμέλημα.