5 Ιουλίου 2013, 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιουλίου 2016, 11:12

Πάργα: Εξωτικές παραλίες! Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες

  • Πάργα: Εξωτικές παραλίες! Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες

Η Πάργα και η ευρύτερη περιοχή της, με τις εκπληκτικές παραλίες και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς καλοκαιρινές αποδράσεις.

Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της βορειοδυτικής Ελλάδας, η πανέμορφη Πάργα, σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Το νησάκι της Παναγιάς, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά «καντούνια», ο μυθικός ποταμός Αχέροντας και τα δαντελωτά ακρογιάλια με τα σμαραγδένια νερά συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο της Πάργας.

Παραλίες
Πολύ εύκολα θα βρεθείτε στις πανέμορφες οργανωμένες πλαζ που βρίσκονται μέσα στον οικισμό της Πάργας αλλά και στις ερημικές, στις οποίες η πρόσβαση γίνεται κυρίως από τη θάλασσα αλλά και οδικώς. Μέσα στην Πάργα και μπροστά στην παραλιακή οδό είναι οι παραλίες Κρυονέρι και Πίσω Κρυονέρι.

Παραλία Πίσω Κρυονέρι

Στα δυτικά της πόλης και σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο κόλπος του Βάλτου με την ολόχρυση αμμουδιά που καταλήγει στο ακρωτήριο Χελαδιό, όπου η Μονή Βλαχέρνας και χαμηλότερα η Μονή Αγίου Σπυρίδωνα. ΒΔ βρίσκονται οι παραλίες Σπαρτίλα, ο Άγιος Σώστης η παραλία Σαρακήνικο και λίγο πιο βόρεια το Μπερετίνικο.

Άγιος Σώστης

Σαρακήνικο

Από τη νότια πλευρά περνώντας από το Χαγιόπουλο, το Μονόλιθο και την Πωγωνιά, το Σκέμπη και το Πριόνι, καταλήγουμε στη μεγάλη βοτσαλωτή αμμουδιά του Λύχνου με τις μικρές σπηλιές, 4 χλμ από την Πάργα και μόλις 1 χλμ μακριά, δρόμος κατηφορικός θα σας οδηγήσει στην παραλία του Αϊ-Γιαννάκη με την πηγή του γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του.

Λύχνος

Αϊ-Γιαννάκης

Σύβοτα
Από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς είναι τα Σύβοτα. Σε απόσταση 25 χλμ από την Πάργα, μοιάζουν εξωτικά στα μάτια του επισκέπτη που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Κοντά στα Σύβοτα, και σε απόσταση 20 χλμ από την Πάργα, υπάρχουν επίσης και άλλες εκπληκτικές παραλίες, όπως το Ζέρι, η Ζάβια, η Μεγάλη Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Μπέλα Βράκα και πολλές ακόμα που θα εντυπωσιάσουν με την καθαρότητα και το χρώμα των νερών.

Ζάβια

Μεγάλη άμμος