2 Απρίλιος 2015, 23:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2015, 23:56

Αφιέρωμα στον Καζαντζίδη, τον Μάιο, στη Νέα Υόρκη

  • Αφιέρωμα στον Καζαντζίδη, τον Μάιο, στη Νέα Υόρκη
    Συναυλία αφιερωμένη στο «αηδόνι του Πόντου» στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Μουσικό αφιέρωμα στον Πόντιο λαϊκό τραγουδιστή της ξενιτιάς, Στέλιο Καζαντζίδη, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ), στις 2 Μαΐου, παρουσία και της γυναίκας που σφράγισε τη ζωή του, της Βάσως Καζαντζίδη.

Στη συναυλία «Είμαι τραγούδι, είμαι λαός» που θα δοθεί στο «Τάουν Χολ», στο Μανχάταν, θα τραγουδήσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Γιώτα Νέγκα μαζί με παιδική χορωδία από ομογενειακούς συλλόγους, ενώ το ποντιακό πρόγραμμα έχει αναλάβει το συγκρότημα του Συλλόγου «Πόντος» του Νόργουλκ Κονέκτικατ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠ Ηρακλής Κρεμμύδας επισήμανε ότι «το οφείλουμε στο μεγαλύτερο ερμηνευτή της Ελλάδας» προσθέτοντας πως «μ' αυτή τη συναυλία θα τιμήσουμε τον Έλληνα μετανάστη, τον παππού και τη γιαγιά, που άνοιξαν τον δρόμο στις νέες γενιές του Ελληνισμού της Αμερικής και συμπορεύτηκαν με τα τραγούδια του λαϊκού μας τροβαδούρου».

Στην ομογενειακή εκδήλωση θα παραστεί η Βάσω Καζαντζίδη «ο άνθρωπος που έδωσε αγάπη στον αλησμόνητο ερμηνευτή» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΠ «στο πρόσωπό της θα τιμήσουμε τον σπουδαιότερο τραγουδιστή που εξέφρασε με αυθεντικό τρόπο τους καημούς, τα βάσανα και τις ελπίδες του κόσμου».