2 Απρίλιος 2015, 19:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2015, 18:51

Χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό μπότσια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ισπανίας

  • Χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό μπότσια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ισπανίας
    Πολυχρονίδης, Πανανός και Κορδαλή ήταν η ομάδα BC3 στο μπότσια που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου (φωτογραφία αρχείου)

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου βρέθηκαν για μια ακόμα φορά οι χρυσοί παραολυμπιονίκες του Λονδίνου στο μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός, μαζί με την Άννα Ντέντα που συμπληρώνει την ομάδα στην κατηγορία ΒC3 ζευγαριών. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ισπανίας επικρατώντας 5-1 της Τσεχίας.

«Η ομάδα μας, όπως ήταν αναμενόμενο, πήγε πολύ καλά. Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο στην κατηγορία BC3 όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός της αποστολής Αριστείδης Πανανός.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα BC3 κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

«Δικαιούμασταν από την προηγούμενη διοργάνωση ένα μετάλλιο. Κάναμε ένα ακόμη βήμα και αγγίζουμε πια το Ρίο με πολύ περισσότερες πιθανότητες στην κατηγορία BC3», ανέφερε ο Αριστείδης Πανανός. Εξίσου καλά πήγε και η ελληνική ομάδα στην κατηγορία BC4, η οποία μόλις για έναν πόντο έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά.