2 Απρίλιος 2015, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2015, 16:54

Απάντηση Μαξίμου στην πρόταση Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

  • Απάντηση Μαξίμου στην πρόταση Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
    Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ως μη γενόμενη για το Μαξίμου ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg έκανε στροφή στην μέχρι τώρα γραμμή του δηλώνοντας ότι θα παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση «εάν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Ο Α. Σαμαράς αρνήθηκε την κριτική ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποφύγει μια οικονομική και κοινωνική έκρηξη  λέγοντας ότι έχει στηρίξει και τα δύο νομοσχέδια που έχει φέρει στη Βουλή. Αμφισβητεί ωστόσο τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παίζει θέατρο και ότι είναι όλο θεωρίες και ψέματα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας κάνοντας ανοίγματα προς τη Ρωσία», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Σαμαράς: Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που συμφώνησε τον Φεβρουάριο κατά την επέκταση του μνημονίου.

Σκληρή ήταν η απάντηση από το Μαξίμου στις δηλώσεις Σαμαρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας «όνειρα εαρινής νυκτός» και πρόσθεσε ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση που βάζει «τα μνημόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, υπερασπιζόμενοι τις ευρωπαϊκές αξίες της ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας, με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα».