2 Απρίλιος 2015, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2015, 17:43

Στιγμές Euro 2004 ξανά! Τα τότε παιδιά της Εθνικής Ελλάδος έπαιξαν με την Κύπρο (φωτο-βίντεο)

  • Στιγμές Euro 2004 ξανά! Τα τότε παιδιά της Εθνικής Ελλάδος έπαιξαν με την Κύπρο (φωτο-βίντεο)
    Άγγελος Μπασινάς (αριστερά) και Γιώργος Καραγκούνης (δεξιά) κατά την είσοδο της εθνικής στο «ΓΣΠ»
  • Στιγμές Euro 2004 ξανά! Τα τότε παιδιά της Εθνικής Ελλάδος έπαιξαν με την Κύπρο (φωτο-βίντεο)
    Οι παίκτες της εθνικής πανηγυρίζουν ένα από τα τέρματά τους
  • Στιγμές Euro 2004 ξανά! Τα τότε παιδιά της Εθνικής Ελλάδος έπαιξαν με την Κύπρο (φωτο-βίντεο)
    Ο Ότο Ρεχάγκελ (δεξιά) με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Κύπρου, Πάμπο Χριστοδούλου

Μνήμες 2004 ξύπνησαν χθες στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, για Έλληνες και Κύπριους. Η ελληνική εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας έδωσε φιλικό αγώνα με την Κύπρο του 2004, αναβιώνοντας τις ένδοξες στιγμές του Ευρωπαϊκού. Στον πάγκο της Εθνικής βρέθηκε κανονικά ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ.

Το κλίμα ήταν γιορτινό και η συγκίνηση μεγάλη στο άκουσμα του ελληνικού εθνικού ύμνου. Η εικόνα άλλωστε των διεθνών, που πριν από 11 χρόνια ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης βγάζοντας στους δρόμους Έλληνες και Κύπριους σε όλο τον κόσμο, ήταν από μόνη της αρκετή για να συγκινήσει, και να ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις.

Για την ιστορία, η Ελλάδα επιβλήθηκε στον αγώνα αυτό, με 6-1 της Κύπρου, με σκόρερ τους Χαριστέα, Καραγκούνη, Λάκη, Καφέ, Γιαννακόπουλο (2). Το τέρμα της Κύπρου ήρθε από τον Κωνσταντίνου. Ο αγώνας, που είχε διάρκεια 70 λεπτών, ήταν πρωτοβουλία του τότε αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Θοδωρή Ζαγοράκη, και της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Χριστοδούλου, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν ως αλλαγή και οι: Μορφής, Γιασεμάκης, Ελευθερίου, Μιχαήλ, Ηλία, Δασκαλάκης, Λάμπρου, Νεοφύτου, Αριστοκλέους.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης (27΄ Χαλκιάς), Σεϊταρίδης, Καψής (13΄ Νταμπίζας), Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Βρύζας (29΄ Λάκης).

Gallery