2 Απρίλιος 2015, 08:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2015, 17:33

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκη Σταμάτη

  • Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκη Σταμάτη
    Η Βίκη Σταμάτη από φωτογραφία αρχείου

Αν γινόταν χθες όλοι θα μιλούσαν για πρωταπριλιάτικο αστείο. Και όμως ένα πρόσωπο που έπρεπε να φρουρείται μια και ήταν θέμα χρόνου το πότε θα έφευγε σαν... κυρία από το ψυχιατρείο όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές, απέδρασε.

Ο λόγος για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που μετά από επικοινωνιακό μπαράζ φωτογραφιών της για να συγκινηθεί η κοινή γνώμη και μετά την απόρριψη νέα αίτησης αποφυλάκισης χθες, απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.

Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περί τις 06:00 το πρωί και θα πρέπει να έγινε μετά τη 01:30, όταν ολοκληρώθηκε ο τελευταίος έλεγχος. Σύμφωνα με τον διοικητή του Δρομοκαΐτειου και του Δαφνίου, Παύλο Θεοδωράκη, η Βίκη Σταμάτη φρουρείτο από σωφρονιστικούς μια και είχε ποινικό υπόβαθρο, ενώ η μπαλκονόπορτα που βρέθηκε ανοιχτή, είχε λουκέτο το οποίο είχε παραβιαστεί. Μιλώντας στον «Βήμα FM», ο Π. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι πλάι στο δωμάτιο όπου διέμενε η Σταμάτη είναι ο μαντρότοιχος δίπλα στο δρόμο, πολύ κοντά μάλιστα έχει δεύτερη εξωτερική είσοδο του ψυχιατρείου. Ο διοικητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ασθενής-κρατούμενη να είχε οργανώσει το σχέδιο της για απόδραση. 

Χθες είχε μιλήσει με την εντολέα του ο εκ των συνηγόρων της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Έκκληση προς την αδελφή του να επιστρέψει στο νοσοκομείο απηύθυνε ο Παναγιώτης Σταμάτης, δηλώνοντας ανήσυχος για την ψυχική της υγεία και πού μπορεί να την οδηγήσει.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισης ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ώστε να μπορεί να είναι κοντά στον ανήλικο γιο της, χθες όμως απορρίφθηκε.

Για την υπόθεση της απόδρασής της διεξάγεται έρευνα από το υπουργείο δικαιοσύνης και η Βίκη Σταμάτη αναζητείται.