1 Απρίλιος 2015, 20:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 19:52

Πάσχα στην Αθήνα 2015: Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

  • Πάσχα στην Αθήνα 2015: Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας, για ενήλικες αλλά και για παιδιά, ετοίμασε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για τις εορταστικές ημέρες.

Μελωδίες θρησκευτικής μουσικής, ύμνοι, λαϊκοί θρήνοι, προσευχές, άριες και συμφωνικά έργα θα ακουστούν σε όλη την Αθήνα, ενώ τα μουσεία, η Πινακοθήκη, οι βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά κέντρα του Οργανισμού θα φιλοξενήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής παράδοσης.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν έως τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου, είναι ελεύθερη.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ανοίγει την 1η Απριλίου τις εκδηλώσεις με συναυλία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ την Παρασκευή 3 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα συμπράττει με τον Εκκλησιαστικό Χορό του Ναού. Την Κυριακή 5 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη εμφανίζεται η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στην πασχαλινή τους συναυλία, και τη Μ. Δευτέρα ο Λάκης Χαλκιάς και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής ΔΑ παρουσιάζουν εκκλησιαστικούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά».

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Λύκειο Ελληνίδων, παρουσιάζουν από τις 4 έως τις 19 Απριλίου την έκθεση «Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη».

Στις δράσεις του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνονται εργαστήρια για ενήλικες, ιστορίες και κατασκευές για τα παιδιά, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για ολόκληρη την οικογένεια.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.