1 Απρίλιος 2015, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 17:39

Πώς θα είναι η νέα ΕΡΤ – Τι απαντά ο Νίκος Παππάς

  • Είσοδο στο Ραδιομέγαρο ετοιμάζει η ΠΟΣΠΕΡΤ!

Στους 2.500 θα ανέρχεται το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ. Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. «Το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με δίμηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει ότι «ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας» παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μικτών παραγωγών.

«Κρίνεται ως ύψιστης σημασίας η αναγκαιότητα να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο της ΕΡΤ στη διαφημιστική αγορά», καταλήγει στο έγγραφό του ο υπουργός Επικρατείας.

Tags