1 Απρίλιος 2015, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 17:25

Κάθειρξη 8,5 ετών σε φονιά αστυνομικό με κανιβαλιστικές φαντασιώσεις

  • Κάθειρξη 8,5 ετών σε φονιά αστυνομικό με κανιβαλιστικές φαντασιώσεις

Σε 8,5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Δρέσδης ένας Γερμανός αστυνομικός, ο Ντέτλεφ Γκίντσελ, επειδή σκότωσε και κατατεμάχισε έναν άνδρα που είχε συναντήσει έναν μήνα πριν, σε ιστότοπο αφιερωμένο στον κανιβαλισμό, κατά τα φαινόμενα έπειτα από αίτημα του ίδιου του θύματος.

«Κρίθηκε ένοχος για φόνο και για προσβολή νεκρού», ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μπρίγκιτ Βίγκλαντ.

Ο 57χρονος άνδρας και πατέρας τριών ενήλικων παιδιών προέβη σε αυτό το έγκλημα τον Νοέμβριο του 2013, όταν σκότωσε στο σπίτι του τον 59χρονο Βόιτσεχ Στέμπνιεβιτς, πολωνικής καταγωγής, και αφού κατατεμάχισε το πτώμα του έθαψε τα κομμάτια στον κήπο του σπιτιού του στο Χάρτμανσντορφ-Ράιχεναου, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται κοντά στα τσεχικά σύνορα.

Στη διάρκεια της δίκης η υπέρασπιση του Γκίντσελ υποστήριξε ότι το θύμα, το οποίο είχε από καιρό εκφράσει την επιθυμία του να πεθάνει, αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στο υπόγειο του κατηγορουμένου, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποίησε μαχαίρι και μετά ηλεκτρικό πριόνι για να κατατεμαχίσει το πτώμα. Οι ερευνητές ωστόσο κατέθεσαν πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με βεβαιότητα τα αίτια του θανάτου εξαιτίας της κατάστασης του πτώματος.

Η υπόθεση εκδικάζεται στη Δρέσδη από το τέλος Αυγούστου.