1 Απρίλιος 2015, 16:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 16:55

Τι δείχνει το πόρισμα για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

  • Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Γιακουμάκη έρχεται να προσθέσει το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Εργαστηρίου DNA της ΕΛΑΣ, οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στα σπλάχνα του 20χρονου φοιτητή.

Το εύρημα αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς να αναζητήσουν μάρτυρες που να επιβεβαιώνουν αν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στο εστιατόριο της σχολής, ή μετά από αυτό, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πιει. Η εφ. Ελεύθερος Τύπος επικαλείται αστυνομικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κατανάλωσε αλκοόλ προκειμένου να πάρει θάρρος ώστε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα απομακρύνουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια βρήκαν μεγάλη ποσότητα αίματος στην μπλούζα, στο παντελόνι και στο κομποσκοίνι που φορούσε στο αριστερό του χέρι ο 20χρονος. Το DNA ανήκει στον ίδιο, ενώ κάτω από τα νύχια του δεν υπήρχε γενετικό υλικό άλλου ατόμου κάτι που υποδεικνύει ότι δεν προηγήθηκε πάλη. Από τα κλειδιά και το μαχαίρι δεν ήταν δυνατή η εξαγωγή αξιοποιήσιμου DNA.

Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν αλλοιώσει αρκετά το έδαφος στο σημείο όπου βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

DNA του φοιτητή δεν εντοπίστηκε ούτε στο χώμα που αφαιρέθηκε από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του. Από την αρχή άλλωστε ο ιατροδικαστής ήταν επιφυλακτικός, καθώς η λάσπη και οι βροχές ξέπλυναν το αίμα. Έτσι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η σορός δεν έχει μεταφερθεί από κάπου αλλού στο σημείο που εντοπίστηκε.