1 Απρίλιος 2015, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 16:48

Ουρές στην Κυψέλη για γάλα από… αυτόματο πωλητή! (φωτο)

  • Ουρές στην Κυψέλη για γάλα από… αυτόματο πωλητή! (φωτο)
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Ουρές στην Κυψέλη για γάλα από… αυτόματο πωλητή! (φωτο)
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η νέα μόδα με τους αυτόματους πωλητές φρέσκου και φθηνού γάλακτος έφτασε και στην Αθήνα, όπου οι καταναλωτές ανταποκρίνονται και με το παραπάνω. Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στο πρώτο μηχάνημα που λειτουργεί στην πρωτεύουσα. Το ATM βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας στην Κυψέλη. Το γάλα προέρχεται από το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Βοιωτίας, και ο πωλητής είναι της εταιρείας «ΠΙΕΣγάλα».

Η τιμή έχει οριστεί στο 1 ευρώ ανά λίτρο, ή στα 0,90 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα. Το μισό λίτρο κοστίζει 0,50 ευρώ. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή υπάρχει σημείο όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι. Γάλα υπάρχει είτε πλήρες (3,7% λιπαρά) είτε ελαφρύ (1,7% λιπαρά), και είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο.


Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μηχάνημα της Αθήνας, πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις. Η ιδέα με τους αυτόματους πωλητές ξεκίνησε από την Λάρισα και επεκτάθηκε στη Θεσσαλονίκη, από την εταιρεία «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς». Η τελευταία, λοιπόν, επιφυλάσσεται για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της, καθώς προσάπτει στην εταιρεία «ΠΙΕΣγάλα», ότι «η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων έχει ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς πανελλαδικά».