31 Μάρτιος 2015, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 16:54

Μητέρα Γιακουμάκη: Δεν είχα καταλάβει το μαρτύριο του Βαγγέλη

  • Άγρια βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη πριν από την εξαφάνισή του
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Ραπακούσης)

Την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γιο της κλήθηκε, για μια ακόμα φορά, να περιγράψει η Μαρία Γιακουμάκη ενώπιον των αστυνομικών στην Ασφάλεια Ρεθύμνου. Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη απάντησε συντετριμμένη τις ερωτήσεις που είχαν σταλεί από την Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Επανέλαβε ότι για περίπου 15 λεπτά μίλησε με τον γιο της, μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. «Ήταν ένα τηλεφώνημα ρουτίνας», είπε στους αστυνομικούς. Το ίδιο βράδυ ο 20χρονος φοιτητής είχε μιλήσει και με την αδερφή του για περίπου 12 λεπτά.

«Δεν κατάλαβα το μαρτύριο που περνούσε ο γιός μου», ανέφερε η μητέρα. Σύμφωνα με το Βήμα όταν τον ρωτούσε αν ενοχλείται από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του ο ίδιος απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

Περιγράφοντας το τελευταίο βράδυ προτού χαθούν τα ίχνη του Βαγγέλη, η Μαρία Γιακουμάκη είπε ότι ο γιός της της δήλωσε ότι δεν θα βγει με τους φίλους του γιατί ήταν κουρασμένος. «Δεν κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι ιδιαίτερο», ομολόγησε. Το ίδιο υποστηρίζει και ο πατέρας που επίσης συντετριμμένος αναρωτιέται γιατί δεν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο παιδί του, που του είχε αδυναμία.

Την Πέμπτη θα εκδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη το οποίο θα περιέχει τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά στο αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης και στον εκφοβισμό που δεχόταν ο 20χρονος φοιτητής, στο επίκεντρο βρίσκονται τουλάχιστον έξι άτομα· κάποια φοιτούν ακόμα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και κάποια έχουν αποφοιτήσει. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ήδη ένα βίντεο αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα ένα με σκηνές βασανισμού του Βαγγέλη.