1 Ιούλιος 2013, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:26

Νέα ΕΡΤ: Πότε ανοίγει, πόσοι θα δουλεύουν, αποζημιώσεις

  • Το συγκινητικό βίντεο των εργαζόμενων της ΕΡΤ

Την ώρα που εμείς εξακολουθούμε να βλέπουμε μαύρο στις οθόνες μας, ο νέος υφυπουργός αρμόδιας για τη δημόσια τηλεόραση Παντελής Καψής προσπαθεί να μας καθησυχάσει, λέγοντας μας άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ,η οποία σύμφωνα με τον υπουργό θα έχει 2000 εργαζόμενους έναντι των 2600.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ και η δημόσια ραδιοτηλεόραση να εκπέμψει με οποιοδήποτε τρόπο» τόνισε ο κ.Καψής, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη  η ΕΡΤ να χτιστεί εκ του μηδενός .

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο κ. Καψής , απαντώντας σε ερωτήσεις του Γιώργου Παπαδάκη για το κατά πόσο η νέα δημόσια τηλεόραση θα δέχεται και πάλι πιέσεις από τα κόμματα εξουσίας, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως  η νέα ΕΡΤ που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος ή τα κόμματα.

Ο κ.Καψής διαβεβαίωσε παράλληλα πως θα υπάρξει πλήρης αποζημίωση για τους εργαζόμενους και πως όλοι οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το νέο φορέα .

Επίσης ο κ.Καψής πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο και στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου με την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης.

Αναφερόμενος τέλος στο κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 300 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: madata.gr

Tags