31 Μάρτιος 2015, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2015, 19:21

Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους απολυμένους

  • Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους απολυμένους
    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος (Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με νομοσχέδιο η κυβέρνηση πραγματοποιεί μια ακόμη προεκλογική υπόσχεσή της. Σκοπεύει να έχει καταθέσει μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο δημόσιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Με το σχέδιο νόμου, πριν από την επιστροφή των απολυμένων και όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν άμεσες ανάγκες από προσωπικό. Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς και των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι καταργήθηκαν.

Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Στο ίδιο Νομοσχέδιο προβλέπεται οι συμβάσεις των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να μετατραπούν σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων.

Παράλληλα, θα προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Τέλος θα εισαχθεί το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη, αρχικά σε πιλοτική μορφή, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.