1 Απρίλιος 2015, 06:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 09:29

Για να μην σας ξεγελάσει σήμερα ο καιρός πάρτε ομπρέλα!

  • Για να μην σας ξεγελάσει σήμερα ο καιρός πάρτε ομπρέλα!

Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος βαθμιαία όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 22°C.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 19°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη αρχικά θα έχουμε ηλιοφάνεια από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 22°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 20°C.