31 Μάρτιος 2015, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2015, 09:01

ΑΕΚ - Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας στο τραπέζι για την «Αγια-Σοφιά»

  • Η ΑΕΚ ενημερώνει για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου

Μετά από μήνες, και με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει την ΑΕΚ, οι άνθρωποι της Ένωσης κάθησαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, με στόχο να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις όσο αφορά την κατασκευή του γηπέδου «Αγια-Σοφιά».

Το κλίμα ήταν θετικό και όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, υπάρχει διάθεση να μπει άμεσα μπρος το σχέδιο ανοικοδόμησης του γηπέδου. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι Ασλανίδης, Κυρατσού, Ανδριόπουλος και Στράτος, ενώ ο Δήμος είχε στη συνάντηση μηχανικούς που υπέβαλαν σοβαρά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται τα 2,5 επιπλέον στρέμματα για να κάνει το σχέδιό της και δεν μπορεί να το πράξει στην αρχική έκταση που της ανήκε.

Ο Δήμος δέχθηκε τις εξηγήσεις της Ένωσης, και μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι θα έχει στη διάθεσή του όσα επιπλέον στοιχεία ζήτησε για να προχωρήσει τις διαδικασίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η έκδοση οικοδομικής άδειας θα γίνει άμεσα ή θα ξεκινήσει τώρα η κατασκευή του γηπέδου.

«Υπάρχει θετική διάθεση. Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο. Έχουμε κάποιες επισημάνσεις, τις οποίες είχαμε διατυπώσει και προεκλογικά, και αυτές συζητήσαμε» είπε ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, εξερχόμενος της συνάντησης στη Νέα Φιλαδέλφεια έστειλε το… μήνυμα για την επόμενη ημέρα για το θέμα του νέου γηπέδου της  «Αγιά Σοφιάς». «Μετά από αυτήν τη συνάντηση, που έγινε έστω και αργά, πιστεύουμε ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».