30 Μάρτιος 2015, 19:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2015, 18:36

Αποχώρηση του Μπαρμπαρός από την κυπριακή ΑΟΖ ανακοίνωσαν οι Τουρκοκύπριοι

  • Φουσκωτό του «Barbaros» παρενόχλησε Ελληνοκύπριους ψαράδες

Το «Μπαρμπαρός» αποχωρεί από την περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιστρέφει στην Τουρκία, σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan με τον τίτλο: «Το πλοίο Μπαρμπαρός που αναζητούσε πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κύπρου, επιστρέφει στην Τουρκία».

Ο Οζντίλ Ναμί, «υπουργός Εξωτερικών» στα Κατεχόμενα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BRT της τουρκοκυπριακής κοινότητας εξήγησε ότι πρόκειται για μια κίνηση καλής θέλησης από τη στιγμή που έφυγε από την περιοχή και το SAIPEM 10000 το οποίο έκανε γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

«Όσο μπορούσαμε, και με καλή πρόθεση, καταβάλλαμε προσπάθεια να εξαλείψουμε τις αιτιολογίες που είχε θέσει ο Νίκος Αναστασιάδης για την αποχώρησή του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Οζντίλ Ναμί. Κάλεσε δε τον Κύπριο πρόεδρο να αξιολογήσει και πάλι την κατάσταση «και τηρώντας μία περισσότερο εποικοδομητική συμπεριφορά, να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.