30 Μάρτιος 2015, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2015, 00:49

Επίσημη επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κύπρο

  • Επίσημη επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κύπρο
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετά τη σημαία του αγήματος στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά την 25η Μαρτίου (Φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές)

Την πρώτη εκτός Ελλάδος επίσημη επίσκεψή του πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Η επίσημη υποδοχή του Π. Παυλόπουλου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και διπλωμάτες, θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία. Οι δύο πρόεδροι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και διπλωματών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Έλληνα Πρόεδρο και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο Π. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα». Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια θα προσφωνήσει έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής. 

Αύριο ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λευκωσίας, θα κάνει σύντομη περιοδεία στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, στις οδούς Λήδρας - Ονασαγόρου, πριν συναντηθεί με τους προέδρους των επιτροπών Συγγενών Αγνοουμένων, Κατεχόμενων Δήμων, Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και Συντονιστικής Επιτροπή Καρπασίας. Πριν αναχωρήσει από το νησί θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).