27 Μάρτιος 2015, 17:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2015, 18:25

Ετοίμασε τη λίστα με τα μέτρα το Μαξίμου

  • Ετοίμασε τη λίστα με τα μέτρα το Μαξίμου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει η κυβέρνηση στους θεσμούς προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα ενώ αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.

Τα μέτρα αναμένεται να εξεταστούν από το Brussels Group, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει σήμερα, Παρασκευή. Η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στη συζήτηση είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αθήνα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει πρώτα το EuroWorking Group και στη συνέχεια το Eurogroup, πιθανότατα την Τετάρτη.

Η λίστα κλείδωσε, όπως ισχυρίζονται από το Μαξίμου,  νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελική σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την ίδια ώρα το Βερολίνο διαμηνύει ότι δεν έχει στα χέρια του ολοκληρωμένη τη λίστα αλλά μόλις την λάβουν οι θεσμοί θα ανάψει πράσινο φως για την άμεση σύγκλιση του Eurogroup.