27 Μάρτιος 2015, 16:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2015, 15:22

7ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο, που φέρει το όνομα του Ηλία Ηλιάδη

  • 7ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο, που φέρει το όνομα του Ηλία Ηλιάδη
    Ο Νίκος Ηλιάδης (αριστερά) με τον γιο του Ηλία

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το 7ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο U-21 «Iliadis cup» που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae kwon do) το σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, υπερήφανος που οι σπουδαίοι αγώνες φέρουν το όνομα του γιου του, ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Ηλία Ηλιάδη, μίλησε για το τουρνουά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

«Θα μετάσχουν περισσότερες από 35 χώρες με πολλούς αθλητές, και θα υπάρχει μετάδοση live streaming – κάτι που είναι πρωτοποριακό για τέτοιους είδους διοργάνωση. Θέλουμε να αποδείξουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τζούντο ότι δεν επαναπαυόμαστε και επιδιώκουμε συνεχώς το καλύτερο», ανέφερε αρχικά, και συνέχισε: «Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο, θα έρθουν τα πρώτα ονόματα, άρα τα ελληνικά μετάλλια θα έρθουν δύσκολα. Φανταστείτε ότι η αποστολή της Γεωργίας απαρτίζεται από 67 άτομα. Ωστόσο μπορούμε να διεκδικήσουμε μετάλλια, όπως με την Τελτσίδου ή τον Μιρμάν Ηλιάδη».

Ανέφερε επίσης ο Νίκος Ηλιάδης πως στη διοργάνωση θα υπάρχει βοήθεια περισσότερων από 100 εθελοντών, και ότι η είσοδος για τον κόσμο θα είναι ελεύθερη.