28 Μάρτιος 2015, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2015, 19:42

Στην Αθήνα για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος

  • Στην Αθήνα για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος

Την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική «διαστημική» εμπειρία θα έχουν οι Έλληνες από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2015. Στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος (European Space Expo), σε ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο. Όσοι καταφέρουν να βρεθούν εκεί, θα αποχωρήσουν μαγεμένοι από το θέαμα και τις πληροφορίες.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινή τους ζωή. Η Αθήνα αποτελεί τον 24ο σταθμό της περιοδείας της. Ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που την έχουν επισκεφθεί ήδη έχει ξεπεράσει τους 500.000.

Βάσει του προγράμματος θα γίνουν παρουσιάσεις επιστημόνων για ποικίλες θεματικές ενότητες ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει καταθέτοντας ερωτήσεις. Από τις ηλιακές εκρήξεις και τις διαστημικές θύελλες μέχρι τα ηφαιστειακά νέφη και το πώς μπορούμε να κρατάμε καθαρό το διάστημα με την βοήθεια ρομπότ (!), η έκθεση υπόσχεται πως θα αφήσει εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες της.


Ο ειδικά διαμορφωμένος λευκός θόλος που θα στηθεί και στην πλατεία Συντάγματος

Το si-Cluster, ο ελληνικός συνεργατικός σχηματισμός διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά ως χορηγός στην έκθεση. Οι επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς του si-Cluster θα αναδείξουν έργα και εφαρμογές διαστημικής τεχνολογίας που ήδη υλοποιούνται και λειτουργούν στην Ελλάδα και δημιουργούν σημαντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι ξεναγήσεις διαρκούν περίπου 30 λεπτά και η είσοδος είναι δωρεάν.

  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00‐20:00, Παρασκευή και Σάββατο 10:00‐21:00, Κυριακή 10:00‐20:00.
  • Σχολικές επισκέψεις: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00‐16:00, Παρασκευή 10:00‐16:00.