27 Μάρτιος 2015, 11:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2015, 15:22

Συντριβή Α320: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της έρευνας για τον Αντρέας Λούμπιτς (βίντεο-φωτο)

 • Συντριβή Α320: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της έρευνας για τον Αντρέας Λούμπιτς (βίντεο-φωτο)
  Διασώστης μεταφέρει ένα από τα πτώματα που βρέθηκε στις γαλλικές Άλπεις
 • Συντριβή Α320: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της έρευνας για τον Αντρέας Λούμπιτς (βίντεο-φωτο)
  Συνεχίζεται το μακάβριο έργο της περισυλλογής των άτυχων επιβατών της πτήσης Α320
 • Συντριβή Α320: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της έρευνας για τον Αντρέας Λούμπιτς (βίντεο-φωτο)
  Τμήμα του αεροσκάφους που συνετρίβη στις 26 Μαρτίου
 • Συντριβή Α320: Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της έρευνας για τον Αντρέας Λούμπιτς (βίντεο-φωτο)
  Γάλλοι ερευνητές συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων που θα ρίξει φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας

Κάθε μέρα που περνά, φωτίζονται όλο και περισσότερες πτυχές της προσωπικότητας του Αντρέας Λούμπιτς, συγκυβερνήτη της πτήσης Α320 της Germanwings ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε το αεροπλάνο με τους 150 επιβαίνοντες στις γαλλικές Άλπεις.

Δημοσιεύματα του γερμανικού και του γαλλικού Τύπου, επικαλούμενα αξιωματούχους στη Lufthansa και τη θυγατρική της Germanwings, καθώς επίσης και εργαζομένους σε ψυχιατρείο, αναφέρουν πως ο 28χρονος πιλότος είχε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα ήδη από το 2009, δηλαδή πολύ πριν προσληφθεί από τον γερμανικό αερομεταφορέα, ενώ το τελευταίο διάστημα περνούσε ερωτική απογοήτευση.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική Bild, ο Λούμπιτς (φωτο) όχι μόνο λάμβανε ψυχιατρική θεραπεία επί 1,5 χρόνο, αλλά είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική. Μάλιστα η σχολή στο Φοίνιξ όπου εκπαιδευόταν εκείνη την εποχή για να πάρει την άδεια κυβερνήτη, τον χαρακτήριζε ακατάλληλο να πετάξει.

Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που δεχόταν ψυχιατρική αγωγή είχε αναγκαστεί να επαναλάβει πολλές φορές τα μαθήματα πτήσης εξαιτίας της κατάθλιψης. Στη συνέχεια γιατρός τον παρακολουθούσε τακτικά, και τόσο ο φάκελός του όσο και η άδεια πιλότου έφερε τον κωδικό SIC, δηλαδή ανίκανος προς πτήση. Εύλογα κανείς αναρωτιέται με ποια κριτήρια επελέγη τελικά από την εταιρεία για να πετάει.

Πάθαινε κρίσεις πανικού και είχε φοβίες

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έπασχε από φοβία και πάθαινε συχνά κρίσεις πανικού, υπογραμμίζοντας ότι ο φάκελός του στη γερμανική αεροπορική εταιρεία περιέχει σημείωση που καθιστά αναγκαία την τακτική παρακολούθησή του. Ωστόσο χθες σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρστερ Σπορ είπε ότι οι εργαζόμενοι μετά την πρόσληψή τους δεν επανεξετάζονται ψυχιατρικά.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 28χρονος πιλότος πιθανότατα πέρασε κάποια «προσωπική κρίση» κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης που τον οδήγησε στο να λάβει την απόφαση να ρίξει το αεροπλάνο.


Αστυνομικοί βγαίνουν από το σπίτι του 28χρονου συγκυβερνήτη έχοντας κάνει μια «σημαντική ανακάλυψη»

Από ό,τι φαίνεται προσπαθούσε να ξεπεράσει μια αποτυχημένη σχέση και ίσως αυτό, σε συνδυασμό με την εύθραυστη ψυχολογία του, τον οδήγησε στα άκρα. Το σενάριο περί ερωτικής απογοήτευσης άρχισε να κυκλοφορεί μετά την έρευνα του διαμερίσματός του, όπου σύμφωνα με την αστυνομία έγινε μια «σημαντική ανακάλυψη». Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας, πάντως, πηγές της αστυνομίας στη Μασσαλία απάντησαν αρνητικά. Πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να βρήκαν τη φίλη του να ζει στο διαμέρισμά του.

Σήμερα ψυχολόγος αναμένεται να εξετάσει τον ψυχιατρικό φάκελο του 28χρονου και στη συνέχεια να παραδώσει τα στοιχεία στις γερμανικές δικαστικές Αρχές και τους Γάλλους ερευνητές.

Η Bild, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, γράφει πως την ώρα που ο συγκυβερνήτης κατηύθυνε το αεροπλάνο προς το έδαφος, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου, και να προσπαθήσει να εμποδίσει την καταστροφή. Το τσεκούρι ανήκει στον εξοπλισμό του Α320.