30 Ιούνιος 2013, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:26

Ελληνοτουρκική συμφωνία για γέφυρα στον Έβρο

  • To ΥΠΕΞ παραβλέπει τη Γενοκτονία για να τα βρει με την Τουρκία

Υπογράφηκε στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, Πρωτόκολλο, με το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η κατασκευή Νέας Οδικής Γέφυρας στους Κήπους του Έβρου.

Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί από το 2006, Μικτή Επιτροπή για το Σχεδιασμό και την Παρακολούθηση του Έργου (ΜΕΣΠΕ), η οποία εργάσθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κατάληξη την 26η Ιουνίου 2013 όπου υπογράφηκε η τελική συμφωνία...

Η νέα Γέφυρα θα κατασκευαστεί 7,5 μέτρα νοτιότερα της υφιστάμενης, θα βρίσκεται ψηλότερα και θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση).

Στο πρωτόκολλο συμφωνήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες ενώ παράλληλα υπογράφηκαν και τα αρχικά σχέδια καθώς και τεχνική αναφορά από υποεπιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Από Ελληνικής πλευράς τη μελέτη θα ολοκληρώσει και θα δημοπρατήσει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και από Τουρκικής πλευράς η Κρατική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων (K.G.M.).

Με την κατασκευή της νέας Γέφυρας αναβαθμίζεται αισθητά ο γεωστρατηγικός ρόλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στον τομέα των διεθνών χερσαίων μεταφορών.

alexpolisonline

Πηγή: newsbomb.gr