26 Μάρτιος 2015, 23:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2015, 23:45

Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν

  • Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν
  • Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν 2
  • Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν 3
  • Νέα Υόρκη: Κατέρρευσε κτήριο μετά από έκρηξη στο Μανχάταν 4

Εκκωφαντική έκρηξη που προηγήθηκε κατάρρευσης κτηρίου συγκλόνισε την περιοχή Ιστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης, στις 15:15 τοπική ώρα (περίπου 22:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη, προκαλώντας όπως είναι φυσικό πανικό στους πολίτες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη και η κατάρρευση μέρους του ηλικίας 127 ετών κτηρίου, μεταξύ της 2ης και της 7ης Ανατολικής Λεωφόρου, προκλήθηκαν από διαρροή φυσικού αερίου στο γιαπωνέζικο εστιατόριο Sushi Park που βρισκόταν στον πρώτο όροφο. Στο κτήριο είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εργασίες συντήρησης προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι παραμένει ασφαλές παρά την ηλικία του.

Οι πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12-30 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάποιοι ιστότοποι της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι εκτός των τραυματιών ίσως υπάρχουν και εγκλωβισμένοι, μεταξύ των οποίων και πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο μετά από την έκρηξη.

Πλάνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού δείχνουν το κτήριο να τυλίγεται στις φλόγες και πυκνοί καπνοί να βγαίνουν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων.

Επιτόπου επιχειρούν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες, σύμφωνα με το CNN που μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν έκρυψαν ό,τι η σκέψη τους πήγε στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που κυριολεκτικά άλλαξαν την Ιστορία της ανθρωπότητας.