27 Μάρτιος 2015, 06:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2015, 17:33

Ο άστατος καιρός συνεχίζεται και σήμερα με βροχές και καταιγίδες

  • Ο άστατος καιρός συνεχίζεται και σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νότιοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένησης

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 16°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις ανατολικές περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 20°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.