26 Μάρτιος 2015, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2015, 11:47

Η συμμετοχή της Μελαχροινής Μαρτίδου σε ράλι στη Βουλγαρία!

 • Η συμμετοχή της Μελαχροινής Μαρτίδου σε ράλι στη Βουλγαρία!
  Γυναίκες κάθε ηλικίας κάθε χρόνο κάνουν «δική τους υπόθεση» ένα κατεξοχήν ανδρικό σπορ
 • Η συμμετοχή της Μελαχροινής Μαρτίδου σε ράλι στη Βουλγαρία!
  Η Μελαχροινή Μαρτίδου (με το Νο 4) ανάμεσα σε άλλες συμμετέχουσες
 • Η συμμετοχή της Μελαχροινής Μαρτίδου σε ράλι στη Βουλγαρία!
  Με αυτό το τζιπ πήρε μέρος στο ράλι η Ελληνίδα δημοσιογράφος
 • Η συμμετοχή της Μελαχροινής Μαρτίδου σε ράλι στη Βουλγαρία!
  Το γιγαντιαίο κλειδί της πόλης έχει μπει στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Πολυάσχολη και αεικίνητη, σύμφωνα με όλους όσοι την γνωρίζουν, η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Χρόνος της Κομοτηνής βρήκε… χρόνο να πάρει μέρος στο ράλι γυναικών που διοργανώνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στο Γκαλάμποβο της Βουλγαρίας.

Παρόλο που δεν κατάφερε να περάσει μπροστά από τις νικήτριες Μιγκλένα Γκερτζίκοβα, Ντεσισλάβα Στάμοβα και Μιλένα Ζιλιάσκοβα, η Μελαχροινή Μαρτίδου βραβεύτηκε ως ξένη παρουσία με επιδόσεις μαζί με την Πετράνα Ιβάνοβα που πλέον θεωρείται βετεράνος του είδους.

Τιμόνι έπιασαν γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος
–συνολικά 21 πληρώματα–, γνωρίζοντας ότι ανεξαρτήτως νίκης θα περάσουν υπέροχα και θα βραβευτούν με κάποιον τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η διοργάνωση είναι δημοφιλής όχι μόνο στις γυναίκες της περιοχής, αλλά και σε τουρίστες που συρρέουν για να παρακολουθήσουν το ράλι. 

Ο Νικολάι Τόνεφ, δήμαρχος του Γκαλάμποβο, έχει καθιερώσει το ράλι αυτοκινήτων με πλήρωμα μόνο γυναίκες, κάθε Μάρτιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φέτος, η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου προκειμένου να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά το ποτάμι της περιοχής είχε άλλα... σχέδια, καθώς πλημμύρισε εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. Έτσι, το «ραντεβού» αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου.

«Οι γυναίκες είναι φως, ελπίδα, δημιουργία, δύναμη ζωής, είναι το άλας της γης» είπε η Μελαχροινή Μαρτίδου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάνκα Πέτροβα, κριτές ήταν επίσης γυναίκες, ενώ και η υποστήριξη πληρωμάτων ήταν αποκλειστικά... γυναικεία υπόθεση. Μαζορέτες και η τραγουδίστρια της ροκ μπάντας «Εντουσιάστικ»  έδιναν τον εορταστικό τόνο στη διοργάνωση, από την οποία δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά στοιχεία, με τη συμμετοχή δύο αυτοκινήτων με οδηγούς... άνδρες που φορούσαν περούκες!

Χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, η Μελαχροινή Μαρτίδου, η οποία συμμετείχε στον αγώνα μ' ένα τζιπ 4x4, τόνισε ότι «Οι γυναίκες είναι φως, ελπίδα, δημιουργία, δύναμη ζωής, είναι το άλας της γης» και επισήμανε τον «υπεύθυνο και ουσιαστικό ρόλο της γυναίκας, που λειτουργεί καταλυτικά στις σύγχρονες κοινωνίες».

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος καθώς και οι υπόλοιπες γυναίκες που ήρθαν από άλλες πόλεις ή χώρες φιλοξενήθηκαν από το δήμο.