30 Ιούνιος 2013, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:26

Ο Βορίδης, ο Άδωνις κι ο Ανδρέας Παπανδρέου

  • Ο Βορίδης, ο Άδωνις κι ο Ανδρέας Παπανδρέου

Φωτιά στο πολιτικό παρασκήνιο βάζει ο Αδωνις Γεωργιάδης ενισχύοντας την ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου που άναψε μετά τις επικρίσεις Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ. Τονίζουν ότι από την δεκαετία του ΄80 άρχισε ο εκτροχιασμός της Ελλάδας με ευθύνη του ιστορικού ηγέτη του ΠαΣοΚ 

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA, χαρακτήρισε «απολύτως καταστροφική για τη χώρα την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ' 80» τασσόμενος ουσιαστικά υπέρ των απόψεων Βορίδη. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τη δεκαετία του ΄80 ξεκίνησε ο εκτροχιασμός της χώρας.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Βορίδης επέμεινε στις απόψεις του, ωστόσο εξήγησε πως η χθεσινή αναφορά του στον Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματος και ότι ειπώθηκε σε έναν γενικότερο πλαίσιο μιας ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Στον αντίποδα υποκριτική χαρακτήρισε, πάντα μέσω της πρωινής εκπομπή του MEGA, τη θέση του κ. Βορίδη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις του υπονομεύουν την λειτουργία της κυβέρνησης.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση Βορίδη, ανέφερε ότι πρέπει να πει ο βουλευτής της ΝΔ ποιά ήταν η καταστροφή της χώρας και που οφείλεται.

Η σφοδρή κριτική του Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου

Η σφοδρή κριτική που εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο  κ. Βορίδης κατά του ΠαΣοΚ και του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου άναψαν φωτιές στις σχέσεις των δύο κομμάτων που συγκατοικούν στην κυβέρνηση, μόλις λίγες ημέρες μάλιστα μετά τη νέα μεταξύ τους συμφωνία και τον ανασχηματισμό.

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο κ. Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Εξάλλου, τόνισε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους». Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.

«Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νήματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά» συνέχισε και επισήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα.

«Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας» σημείωσε.

Σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απάντησε με ιδιαίτερα σφοδρό τρόπο «στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη», τονίζοντας ότι «όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια».

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο» ανέφερε η κυρία Γεννήματα.

Με εξίσου σκληρό τρόπο αντέδρασε ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης με δήλωσή του στο Facebook, η οποία αναμεταδόθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας» έγραψε ο κ. Καρύδης.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε με την εξής δήλωση: «Κύριε Μάκη Βορίδη, ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή άλλα και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες,ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, κοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας, και της πολιτικής και της κοινωνικής» ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης.

Πήρε φωτιά το Twitter

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος σχολίασε διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Χουντοδεξιοι τοτε, νεοφιλελευθεροι τωρα ξέρουν κάλα τον αντίπαλο τους:το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα.Το κακό γι αυτούς είναι οτι το ξέρουμε κ εμείς».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά αντέδρασε με καυστικό τρόπο, και αυτή μέσω του Twitter: «Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βοριδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε...».

Τη διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση του Μάκη Βορίδη, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω Twitter: «Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Αν.Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς...».

Πηγή: tovima.gr