25 Μάρτιος 2015, 17:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2015, 18:32

Όλα όσα έγιναν στην επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (βίντεο)

  • Όλα όσα έγιναν στην επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (βίντεο)

Το υποσχέθηκε και το τελικά τα κατάφερε να διοργανώσει μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς. Περίπου 1.000 άτομα από όλα τα μέρη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής βρέθηκαν το Σάββατο στον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, που φέτος κλείνει 30 χρόνια ζωής και δράσης.

Οι τρεις χορευτικές ομάδες του συλλόγου (παιδικό, ενηλίκων και παραστάσεων ενηλίκων) παρουσίασαν ένα ωριαίο πρόγραμμα με ποντιακούς χορούς. Στη σκηνή ανέβηκαν και μαθητές από τις σχολές λύρας και νταουλιού ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Ατματζίδης και Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Αντώνης Κουϊρουκίδης, ένας Πόντιος επιχειρηματίας που ζει μόνιμα στη Στουτγάρδη και ταξίδεψε μέχρι την Καλαμαριά ειδικά για την εκδήλωση.

«Φέτος θέλαμε να τιμήσουμε κάποιον εκτός Ελλάδος. Είναι ένας δραστήριος επιχειρηματίας από το Μελισσοκομείο Καβάλας. Τον γνώρισα στη Βοστόνη», εξηγεί στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς Κώστας Ζώης.

Ο Αντώνης Κουϊρουκίδης στηρίζει οικονομικά τις εκδηλώσεις που γίνονται στη Γερμανία και αφορούν το ποντιακό στοιχείο ενώ χρηματοδοτεί και το φεστιβάλ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης. Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, δήλωσε ότι είναι μεγάλη του τιμή που τον βραβεύει ένας σύλλογος της οικογένειας του Γώγου Πετρίδη και πολλών άλλων προσωπικοτήτων «που έγιναν η αιτία να είμαστε εμείς σήμερα περήφανοι για τη ράτσα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στα προσεχώς των δράσεων της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς είναι ο Πλούτος του Αριστοφάνη που θα ανέβει στα ποντιακά τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου.